Bouw jij mee aan onze toekomst?

Al 100 jaar helemaal van nu

De geschiedenis van Leen Bakker is begonnen in 1918. De rijke historie van het bedrijf heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn en daar zijn we best trots op. Lees het succesverhaal van een kleine winkel in stoffen en garens die uitgroeit tot een succesvolle omnichannel woonwinkelketen in Nederland en België.

Hoe het begon

Cees Bakker opende in 1918 zijn winkel met textiel en garens tegen betaalbare prijzen. Hierdoor wisten veel mensen de weg naar de winkel te vinden en werd het al snel een groot succes. In 1953 nam zijn zoon Leen Bakker – what’s in a name… – de zaak over en dankzij zijn commerciële geest, enthousiasme en hands-on mentaliteit groeide het familiebedrijf naar bijna 25 winkels in de jaren zeventig. Ook zorgde hij voor uitbreiding van het assortiment en introduceerde een woonconcept dat helemaal nieuw was voor de Nederlandse consument: direct meenemen! In die tijd werd ook het eerste hoofdkantoor van Leen Bakker geopend in het Brabantse Raamsdonksveer. En toen in de jaren tachtig woontrends en ‘lekker bezig zijn met je interieur’ door grote groepen consumenten werd omarmd, speelde de volgende generatie, Leen’s zoon Arie Bakker en zijn oom Kees Bakker, daar goed op in. Het assortiment werd groter en er werden diensten toegevoegd, en al die tijd bleven de prijzen op een laag niveau. Leen Bakker groeide door naar 50 winkels in 1988.

Bekender en groter

De missie van Leen Bakker is al die tijd helder geweest: we maken mooi wonen toegankelijk voor iedereen door de prijzen laag te houden, zonder concessies te doen op kwaliteit of actuele trends. Met inmiddels 170 eigen Leen Bakker winkels in Nederland en België, 2 webshops, uitgebreide servicediensten en zo’n 2500 medewerkers werken we iedere dag aan onze missie. Sinds 2020 vallen we samen met Kwantum onder Homefashion Group B.V. en zijn we één van de grootste woonretailers van Nederland. Mede door onze gezamenlijke ontwikkel- en inkoopkracht zorgen we ervoor dat beide merken helemaal van nu zijn met kwalitatief goede producten tegen scherpe prijzen.
Historie Leen Bakker

Wat wordt jouw verhaal bij Leen Bakker?