TwitterFacebookLinkedIn

 

Hoe het begon

De historie van Leen Bakker heeft ons gemaakt tot wie we zijn en daar zijn we best trots op. Alles begon in 1918, toen Cornelis (Cees) Bakker zijn winkel in Rotterdam opende. Hij verkocht stoffen en garen tegen prijzen die zo laag waren dat veel mensen ze konden betalen. Hij had waarschijnlijk nooit kunnen dromen dat die winkel zou uitgroeien tot één van de meest populaire woonwinkelketens, eerst in Nederland en daarna ook in België. Zijn zoon Leen Bakker nam in 1953 de zaak over en dankzij zijn commerciële geest, enthousiasme en hands-on mentaliteit werd het familiebedrijf uitgebreid naar bijna 25 winkels in de jaren zeventig. Leen Bakker introduceerde een woonconcept dat helemaal nieuw was voor de Nederlandse consument: direct meenemen. De meeste artikelen konden direct uit voorraad worden geleverd. Daar werd service aan toegevoegd, terwijl de prijzen laag bleven. Ook het assortiment werd uitgebreid: meubels en tapijt werden toegevoegd aan het textielassortiment. In die tijd (de jaren '60) opende Leen Bakker het eerste hoofdkantoor, gevestigd in het Brabantse Raamsdonksveer.

Onder leiding van de derde generatie - Leen's zoon Arie Bakker en zijn oom Kees Bakker - groeide de woninginrichting-keten sterk, waardoor het aanbod van Leen Bakker voor steeds meer huishoudens bereikbaar werd. In die dagen, de jaren zeventig en tachtig, werd ‘bezig zijn met wonen en interieur’ steeds populairder. Een belangrijke reden voor Leen Bakker om het aanbod uit te breiden. Het assortiment werd groter en er werden diensten toegevoegd, en al die tijd blijven de prijzen op een laag niveau. Leen Bakker groeide van 25 winkels in de jaren zeventig tot 50 winkels in 1988.

In 1988 werd Leen Bakker verkocht aan Blokker Holding. Hierdoor kreeg Leen Bakker de kans om het aantal warenhuizen verder te verhogen en over de grens naar België uit te breiden. Onder de vleugels van Blokker Holding is Leen Bakker uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste woninginrichters in de Benelux. Ruim 2.300 medewerkers werken voor en achter de schermen aan het waarmaken van de missie: iedereen een thuis!

In 2017 werd Leen Bakker eigendom van Gilde Equity Management. Deze investeringsmaatschappij is één van de oudste en meest toonaangevende participatiemaatschappijen van Nederland en investeert in bedrijven in de retail, food, dienstverlenende en maak-industrie in Nederland en België. In ons 100ste jaar vierden wij met alle collega's en klanten het 100 jarig bestaan van Leen Bakker en wij kijken uit naar de volgende 100 jaar!

Ons adres

Leen Bakker Nederland B.V.
Karperweg 3
4941 SH Raamsdonksveer
www.leenbakker.nl